20 Mayıs 2018 Pazar

Her Derde Deva Olan Vazelinin Faydaları

Tekrardan merhaba hanımlar, 

Bugün sizlere vazelin hakkında bilgiler paylaşacağım. Vazelin veya diğer adlarıyla beyaz parafin yağı, çoklu hidrokarbon, parafin yağı, yumuşak parafin, yarı katı bir yapıya sahip ve hidrokarbon karışımlı bir kimyasal maddedir. Aslında merhem yapımında kullanılan vazelin bir kimyasal üründür. Kişisel bakım malzemelerinde ve kozmetik sektörü üretiminde kullanılan vazelin, bir cilt bakımı olarak kullanılmaktadır.  

Her Derde Deva Olan Vazelinin Faydaları - Makyaj Günlerim
Johnson's Baby Vazelin

Vazelin Nedir? 

Vazelin, insan vücudunda temas ettiği zaman kolayca eriyen ve sürülebilir bir kıvama gelen hidrokarbon bir karışımdır. Vazelin genellikle renksiz, yarı saydam, soluk sarı, kokusuz ve tatsız saf bir maddedir. Ancak, birçok firma vazelini kokulu ve renkli olarak üretmektedir. Antibakteriyel olan vazelin, cilt kesikleri, yaralar ve cilt yanıkları gibi sorunları tedavi etmek amacıyla merhem olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, ultraviyole ışınlarına karşı vazelinin koruduğu da düşünülmektedir. Kişisel bakım ürünü olarak kullanılan vazelin, saç bakımı, bebek yağı ve losyon gibi ürünlerin yapısında da bulunmaktadır.  

Vazelinin Faydaları Nelerdir ve Ne İşe Yarar? 

Vazelin cildi çok iyi bir şekilde yumuşatır. Bununla birlikte vazelin, saçlar ve cilt için, yumuşatıcı ve nemlendirici bir kaynak oluşturmaktadır. Kuru ciltlileri rahatlatan vazelin, saçları besler, saçın uzamasını sağlar, saçları yumuşatır, ciltte bulunan yaraları gidermeye yardımcı olur. Ayaklarda ve ellerde oluşan çatlakların giderilmesine yardımcı olur ve tırnakların daha güçlü olmasını sağlar. Bebekler de pişik oluşumunu engeller. Peki vazelin kaşa iyi gelir mi? Vazelini kaşlara sürdüğünüzde, kaş dökülmesini önler. Dudak koruyucusu olarak vazelin kullanabilirsiniz. Aynı zamanda iyi bir makyaj temizleyicisidir.  

Her Derde Deva Olan Vazelinin Faydaları - Makyaj Günlerim
Johnson's Baby Vazelin

  1. 1. Dudak Koruyucu 
Dudak ve ruj koruyucuların içinde de bulunan vazelin, kış aylarında rüzgârlı ve soğuk havanın etkisiyle kuruyan dudakları nemlendirir. Ayrıca vazelin, dudakları beslediği için renklerini canlandırır ve pembe bir renk almasını sağlar.  

  1. 2. Cilt Bakımı 
Vazelinin günümüzde en yaygın kullanım yeri kozmetik, sektörde ise cilt alanıdır. Özellikle birçok krem ve losyonun yapısında bulunduğu için cilde vazelin sürmek ciltteki kuruluğu giderir ve yumuşatır. Cilt üzerinde bulunan, çizik, kesik yaraları ve yanık gibi yaraların iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda vücut losyonu olarak kullanılan vazelin, ciltte oluşan çatlakları, kurulukları ve pul pul dökülmeyi giderir ve cilde yumuşaklık katar.  

  1. 3. Saç Bakımı 
Vazelin yumuşaklık özelliğine sahip olduğundan dolayı birçok saç kremi ve şampuanın içeriğinde bulunur. Özellikle kuru saçları yumuşatır ve besler. Vazelin saçların daha basit bir şekilde taranmasını sağlar, daha hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saçların uç kısmında meydana gelen saç kırılmasını gidermeye yardımcı olur ve parlaklık kazandırır.  

  1. 4. Uzun Kirpikler 
Güzel ve uzun kirpiklere sahip olmak isteyenler için kirpiklerinize uygulayacağınız vazelinin kirpiklere faydası vardır.  

Her Derde Deva Olan Vazelinin Faydaları - Makyaj Günleri
Johnson's Baby Vazelin

5. Kaş Biçimlendirici 
Peki vazelin kaşları gürleştirir mi? Yüksek oranda yağ içeren vazelin bir kimyasaldır. Bununla birlikte kaşların üzerine uygulanan vazelin, genellikle dökülen kaşların yerine yeniden kaş çıkmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kaş şeklinizi biçimlendirmenize de olanak sağlar. Bir yandan az miktarda uyguladığınız vazelin, kaşlara şekil verir ve vermiş olduğunuz şeklin uzun süre kalmasını sağlar.  

  1. 6. Makyaj Temizleyici 
Peki vazelin cilde sürülür mü? Vazelinin yumuşak bir yapısı olduğu için cildi tahriş etmez ve kızarıklık oluşturmaz. Bununla birlikte cilde sürülebilir.  

  1. 7. Parlatıcı  
Akşam davetlerine gidilmeden önce bacaklara ve kollara uygulanan vazelin, cildin daha parıltılı ve pürüzsüz görünmesini sağlar.  

Sağlıcakla Kalın 🙂 Makyajlı Günler Dilerim 🙂  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder