13 Ekim 2018 Cumartesi

Aloe Vera Bitkisinin Cilde Faydaları

Tekrar merhaba Hanımlar,
Bugün sizlere aloe vera bitkisinin cilde faydalarından bahsedeceğim. Aloe veranın cilde faydalarını saymakla bitmiyor. Bu bitki hakkında çok fazla araştırmalar yapılmıştır. Araştırmalar sırasında aloe vera bitkisinin birçok cilt problemlerini iyileştirme de etkili olduğu anlaşılmıştır. Gel gelelim aloe vera bitkisinin cilde faydalarını anlatmaya başlayalım.

Makyaj Günlerim
Holika Holika Aloe Vera %99 Soothing Gel

Güneş Yanığında Aloe Vera Bitkisi

Aloe vera bitkisinin ciltte en yaygın kullanım alanlarından biri de güneş yanığıdır. Bu bitkinin cilt dokusunda çok güçlü iyileştirici etkisi sayesinde güneş yanığı tedavisinde kullanılmaktadır. Ciltte koruyucu bir doku görevi görerek cildin kaybetmiş olduğu nemi geri kazanmasında yardımcı olmaktadır. Bu bitkinin antioksidan özelliği sayesinde cildin çabuk iyileşmesini sağlıyor.

Nemlendirici İçin Aloe Vera Bitkisi

Aloe vera bitkisi ciltte yağlı bir tabaka bırakmadan güzel bir şekilde cildin nemlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden karma ya da yağlı cilt tipine sahip kişiler için güzel bir nemlendiricidir. Makyaj öncesinde uygulanıldığı zaman cildin kurumasını önler. Sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü kazandırır.

Makyaj Günlerim
Holika Holika Aloe Vera %99 Soothing Gel

Akne Tedavisinde Aloe Vera Bitkisi

Aloe vera bitkisinin cilde faydalarını iki hormon sağlamaktadır. Biri Gibberellins biri de Auksin’dir. Bu hormonlar ciltte enfeksiyonu azaltıcı ve yaraları hızlı iyileştirici etkilere sahiptirler. Aynı zamanda aknelerin iyileşmesini hızlandırır ve iyileşen yaraların ardından iz bırakmasını engeller.
Aloe vera jelinin yatıştırıcı özelliği ile cilt üzerindeki kabarmaları, kızarıkları, kaşıntıları engeller. Hızlı iyileşmesini sağlar. Egzama ve sedef hastalığında kullanılan bir çok ilacın içeriğinde aloe vera bitkisi de kullanılmaktadır.

Yaşlanmayla Mücadele de Aloe Vera Bitkisi

Yaşlandıkça cildimizde küçük kırışıklıkların oluştuğunu ve cildimizin eskisi gibi esnek olmadığını fark ederiz. Aloe vera bitkisinin içeriğinde E vitamini, Beta Karoten ve C vitamini bulunuyor. Bu içerikler cildin nemini ve doğal sıklığını koruyan çok fazla antioksidan içeriyor.

Makyaj Günlerim
Holika Holika Aloe Vera %99 Soothing Gel

Çatlakların Görünümünü Aloe Vera Bitkisiyle Azaltmak

Cilt gelişme ve büyüme zamanında gerektiği gibi esneyip sıkışabilen elastik bir yapıdadır. Fakat hızlı kilo alma ya da verme, hamilelik gibi nedenlerden dolayı cildin fazla gerilmesinden dolayı cilt esnekliği zarar görür. Bundan dolayı ciltte kötü görünen çatlakların oluşmasına neden olur. Çatlaklar hızlı ve çok gerilmeden dolayı cilt yüzeyinde küçük çizikler gibi görünürler. Aloe vera bitkisi çatlak görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Cilt Renginin Açılmasında Aloe Vera Bitkisi

Cilt renginizin açılmasını istiyorsanız aloe vera bitkisinden yararlanabilirsiniz. Taze sıkılmış limon suyu ve aloe vera jelini karıştırıp bir maske hazırlayınız. Cildine uyguladıktan sonra 15 dk bekleyin. Bu maske sayesinde cilt tonunuz da açılma olacaktır.

Makyaj Günlerim
Holika Holika Aloe Vera %99 Soothing Gel

Saç Bakımında Aloe Vera Bitkisi

Aloe vera bitkisinin jelini saçınıza uyguladığınız zaman kaybetmiş olduğu nemi geri kazanmasına ve hasarlı saç tellerinin onarılmasına saçın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olmaktadır. En iyi sonuç için aloe vera ile birlikte yağları karıştırarak saçınıza uygulayabilirsiniz.
Saç dökülmesi ve yıpranmış saçlar için de bu bitkinin jelini uygulayabilirsiniz. Ayrıca saç derisinde bulunan yaraları ve kepek sorununu da iyileştirmektedir.

Makyaj Günlerim
Holika Holika Aloe Vera %99 Soothing Gel

Görseller de gördüğünüz Holika Holika Aloe Vera %99 Soothing Gel 55 ml ürününü N11’den 20 TL gibi bir fiyata satın aldım. Bu üründen gerçekten çok memnun kaldım. Makyaj öncesi cildime nemlendirici olarak uyguluyorum. Cildi yatıştırırken sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırıyor. Sizin de kullanıp memnun kaldığınız hangi markanın aloe vera jelini kullanıyorsunuz? Benimle paylaşırsanız çok memnun olurum. Yorumlarınızı bekliyorum.                                           

Sağlıcakla Kalın. 😊 Makyajlı Günler Dilerim.😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder